luni, noiembrie 24, 2008

Hotelul celor doua lumi





De ce trebuie sa mergi sa vezi Hotelul celor doua lumi?
- Imbina perfect plansul cu rasul;
- O viziune unica asupra lumii dintre cele doua lumi;
- De ce sa nu vezi o piesa de teatru - a venit si timpul;
- Esti din Galati? - Chiar daca nu esti, intra pe www.fanitardini.ro si vezi cand se joaca aceasta piesa, urca-te in masina si vino sa vezi Hotelul dintre viata si moarte, Hotelul dintre dragostea conditionata si cea neconditionata!


Exatras din Viata Libera - Galati

"Hotelul celor două lumi" de Eric‑Emmanuel Schmitt este povestea oamenilor rămaşi suspendaţi între viaţă şi moarte, moment care le oferă posibilitatea să reflecteze asupra greşelilor lor, să trăiască la modul concentrat ceea ce au amânat să facă pe pământ, să repare greşelile sau să rămână exact cum au fost. Oamenilor intraţi în comă li se dă posibilitatea să se "odihnească" un timp între cele două lumi. E un loc pe care unii îl percep ca pe un hotel, alţii ca pe un spital sau chiar ca pe un azil de nebuni. Aici îţi pui întrebări, fără să te mai preocupe atât de mult răspunsurile. "Ce e moartea? Cel mai rău răspuns la această întrebare e un răspuns", spune astrologul Radjapour, unul dintre personaje. Aici înveţi să renunţi la tine şi să iubeşti cu adevărat. "Acolo jos, oamenii nu iubesc, ei doar investesc", e replica altui personaj Laura. După ce au stat un timp la "hotelul dintre cele două lumi", prin intermediul unui simplu lift, oamenii fie coboară şi se întorc la viaţă, fie urcă în lumea de "dincolo". Nu ştie nimeni cine alege direcţia în care o vor lua "vizitatorii" vremelnici ai "hotelului". Scenografa Klara Labancz reuşeşte să creeze simplu, dar sugestiv lumea‑hotelul dintre cele două lumi, grupând pe un plan elementele diafane, transparente, imponderabile şi cele consistente, opace, supuse gravitaţiei, pe alt plan.

5 comentarii:

Anonim spunea...

am fost sambata trecuta la aceasta piesa...adevarat spui ca razi si plangi, eu intradevar am plans.

Anonim spunea...

si am uitat sa spun, eu sunt din iasi:)

Zbor de fluture spunea...

am văzut piesa anul trecut şi mi-a plăcut enorm textul

Loreley spunea...

Si eu am vazut piesa si chiar mi'a placut :) sfarsitul a fost genial :D

Simona spunea...

Nu sunt cuvinte pentru a descrie aceasta piesa... Este minunata, sublima... O recomand tuturor ( eu deja am fost de 5 ori si nu am de gand sa ma opresc aici)... Toate piesele de la Dramaticul galatean sunt foarte frumoase, de altfel!