sâmbătă, decembrie 22, 2007

Libertatea la majorat

Multi dintre tinerii ce s-au nascut acum 18 ani, azi isi sarbatoresc (ca deh a trebuit sa editez, nu stiu ce dracu am vrut sa scriu de am tastat: "serbesc" scuze draga cititorule) frumosul majorat. Ma uit cu tristete la tot ce s-a intamplat atunci si constat urmatorul aspect: Atunci oamenii aveau bani sa cumpere si nu aveau ce, azi oamenii pot cumpara ce vor dar nu au bani!!!
Cu bucurie in suflet va spun voua, de azi majori un sincer La Multi Ani! Sper ca viata sa va ofere clipe calde si linistite pentru ca oamenii de pe atunci au luptat pentru libertatea voastra de azi. Va doresc din inima ca pe intreaga voastra existenta pe acest pamant sa aveti parte de pace si libertate. Cred ca acest mesaj trebuie transmis tinerilor ce azi doar citesc ce s-a intamplat atunci!
La Multi Ani!

1 comentarii:

Ciobanu Alin Marcel spunea...

"Atunci oamenii aveau bani sa cumpere si nu aveau ce, azi oamenii pot cumpara ce vor dar nu au bani!!!"

diferenta intre acel regim si acesta este totusi alta. daca ne uitam bine la tot ceea ce avem acum, dar nu aveam atunci, am observa ca diferenta este foarte mare. daca am renunta la tot ce avem in plus fata de acea perioada, am ramane cu destul de mult. acuma avem si optiunea sa cumparam ceva cu acei bani. nu sunt tot timpul foarte multi si trebuie sa lucram pentru ei, dar nici atunci nu'i primeam doar pentru ochi frumosi.
una din principalele motive pentru care unii oameni nu prospera in democratie e dat de faptul ca isi consuma prea multi bani pentru lucruri ce nu sunt necesare si care nu produc, la randul lor, bani. tot ce le ramane dupa ce platesc facuturile, cheltuiesc pe iesiri in oras, un nou rand de haine etc., fara sa faca nimic pentru a-si imbunatati situatie de maine, iar apoi se intreaba de ce nu avanseaza in viata.

una din problemele romanilor este lipsa de realism atunci cand vine vorba de a ne recunoaste defectele si lipsa seriozitatii cu care abordam o problema ce se rezolva in timp indelungat